wat je moet doen voor je 18 word

Zelf word ik binnenkort 18 en het leek mij fijn om een lijstje te maken met wat je moet doen voor je 18 word. Ik heb alles uitgezocht maar ik kwam tot de conclusie dat er niet zo super veel online staat over wat moet je allemaal regelen voor je 18 word maar ik ben er uitgekomen met hulp van mijn vader en internet. Omdat ik zelf dus niet veel kon vinden dacht ik laat ik er een artikel over schrijven misschien kan ik anderen helpen. Dus in dit artikel vertel ik wat je moet/kan doen voor je 18 word.

Natuurlijk moet je na gaan denken waar je allemaal geld voor moet hebben hier een rijtje met voorbeelden.
– geld voor boeken
– schoolgeld
– geld voor vakantie
– geld voor leuke dingen
– je zorgverzekering
– kleren
– een buffer
– tandarts
– eigen risico

Dit waren een paar voorbeelden.
Zelf vindt ik het slim om op tijd te beginnen met sparen van bijvoorbeeld je baantje zodat je een goede buffer hebt voor noodgevallen.

Je moet een zorgverzekering aanvragen zelf vergeleek ik alle zorgverzekeringen op Independer. Vanaf je 18e ben je namelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben.

Je kan zorgtoeslag aanvragen zelf raad ik aan om dat wel te doen. En natuurlijk als je studeert kan je studie financiering aanvragen dat is een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt anders moet je het terug betalen met rente.

Het is handig om alvast te bedenken en uit te rekenen wat er ongeveer binnen gaat komen en wat er uit gaat zodat je goed weet of je rond gaat komen of niet ik deed dit op deze site. als je al weet dat je niet rond gaat komen kan je een baantje zoeken of gaan lenen ik raad wel aan om niet te veel te lenen ondanks de lage rente want later moet je het wel terug betalen.

Het is ook handig om goede afspraken met je ouders te maken zodat je weet of zei bijvoorbeeld jou zorgverzekering betalen of je per maand een bedrag geven of dat ze niks geven dat kan natuurlijk ook.

Ik hoop dat jullie er iets aan hadden en ik houd jullie op de hoogte over of ik nog meer dingen moet gaan regelen. als je nog tips hebt over wat ik nog moet/kan regelen of andere tips laat het maar weten in de reacties.

heb jij je voorbereid voor je 18 werd?

leestip: het hoe en wat van een noodfonds

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.