financiën op orde deel 1 – inzicht

Hoii
De komende weken neem ik jullie in deze serie mee om je financiën op orde te krijgen om bijvoorbeeld je schulden af te lossen of te sparen voor je kinderen. We beginnen vandaag met: inzicht.

inzicht in je financiën

Inzicht in je financiën is heel belangrijk om je financiën op orde te krijgen omdat je dan weet waar je te veel geld aan uitgeeft en ook of je bijvoorbeeld nog meer kan sparen.

Om inzicht te krijgen op je financiën is het verstandig om een maand of beter nog 3 maanden bij te houden wat er in komt en wat je uitgeeft. Zo word je bewust van waar je geld naartoe gaat en of dit wel nodig is. Dit kan je doen aan de hand van de download die je krijgt als je je hier aanmeld.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Schulden

Ook is het verstandig om een lijstje te maken met je schulden en bij wie je deze schulden hebt. Deze schulden moet je zo snel mogelijk afbetalen want dat kost je veel geld. Mijn tip is om dat met het sneeuwballen effect te doen.

volgende week: besparen

Heb je hier iets aan gehad? laat het weten in de reacties. Ook als je nog vragen hebt laat het weten dan wil ik je graag helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.